L. Ron Hubbard és a művészet

Szeretnék további friss híreket kapni!

Mindannyiunk lelkében ott lapul valahol a művész. Valaki ezt kihozza magából és ezt nevezi meg fő életcélként míg mások csak szorakozásból, hobbiból gyakorolják és vannak akik nem foglalkoznak vele, mert úgy gondolják nem értenek hozzá. Sokféle művészt ismerhetünk, úgy mint színészeket, festőket, írókat, zenészeket, táncosokat és még sorolhatnánk. A művészet egy elég tág fogalom, de mit jelent ez valójában?

L. Ron Hubbard egy bevezető jegyzetében megemlíti, hogy „az emberi törekvések közül a művészet az, aminek a törvényeit a legkevésbé fektették le, és amit a leginkább félreértenek”, míg az a régi keletű kérdés, hogy „Mi a művészet?”, még soha nem lett kielégítően megválaszolva. További kutatásai végett így határozta meg azt: „A MŰVÉSZET szó A KOMMUNIKÁCIÓ MINŐSÉGÉT foglalja össze.”

És ezzel, mint meghatározó építőkővel az ezt követő hónapok és évek során továbblépett az egész tárgy rendszerbe foglalása irányába, beleértve ebbe a művészi megjelenítés, a művészi összkép, az üzenet, a ritmus, a szín, a felszerelés és sok más olyan dolog leírását, ami L. Ron Hubbard Művészet című könyvében jelent meg.
Napjainkban ez a mű műfajának legnagyobb hatású írása, amelyre tapasztalt szakemberek ezrei támaszkodnak rendszeresen, és további ezrek hasznosítják a benne foglaltakat, hogy elindítsák saját pályájukat. Ez a könyv lett az alapja az Alapvető Hubbard művészeti tanfolyamnak is, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy segítse a hallgatókat a könyvben leírt alapelvek alkalmazásában. Hasonlóképpen felhasználják a Jövő Írói verseny L. Ron Hubbard íróműhelyeiben is.

„Egy kultúra felemelkedése – jelentette ki L. Ron Hubbard határozottan – közvetlenül lemérhető azon embereinek a számából, akik az esztétika területén dolgoznak.” Különféle oktatási anyagain keresztül – amelyeket fényképészeknek, filmeseknek, íróknak és zenészeknek írt – már eddig is emberek ezreit ihlette meg. Eközben a Jövő Írói program keretében több száz másik ember pályáját indította el közvetlenül. De ha figyelembe vesszük L. Ron Hubbard átfogóbb hagyatékát, beleértve mindazt, ami a Dianetika és a Szcientológia révén elérhető, akkor azoknak az embereknek a számát, akiknek boldogulásához hozzájárult, csak milliókban mérhetjük.

L. Ron Hubbard a művészeten kívül többek között dolgozott még fényképészként, producerként, filozófusként, humanitáriusként és íróként. Ezeken a területeken szerzett kutatásait és tapasztalatait több mint 5000 írásművében és 3000 felvett előadásában tette elérhetővé mindenki számára.

[b]Az író, filozófus és humanitárius, L. Ron Hubbard 100. születésnapját most Március 13-án fogják ünnepelni szerte a világon.[/b]

[[b]Beküldte Krissy33[/b]]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.