Kitüntették Albertfalva legjobb tanulóit

Szeretnék további friss híreket kapni!

A díjat egy intézményből csak egy személy nyerheti el, így idén a városrész két alapfokú intézményéből, a Don Bosco Katolikus Általános Iskolából és a Petőfi Sándor Általános Iskolából egy-egy diák részesülhetett az elismerésben. A kitüntetettek az albertfalvai általános iskolák olyan nyolcadik osztályos tanulói közül kerülhetnek ki, akiket szorgalmuk, magatartásuk, tanulmányi eredményük, vagy példás közösségi munkájuk alapján a tantestület kiválaszt.

A Don Boscoból ezúttal Nagy Kristóf nyerte el a kiváló tanuló díjat, akit osztályfőnöke szerény, csendes, szorgalmas diákként jellemzett, és aki kiváló eredményeket produkált nemcsak az iskolapadban, de a tanulmányi versenyen is. 2007-ben még a budapesti Kodály ismereti vetélkedőt is megnyerte. A Petőfiből Tarjáni Richárd kapta meg az elismerést.

Jellemzésében nemcsak tanulmányi sikereit emelték ki, Richárd ugyanis előkelő helyezéseket ért el szépolvasásban, vers- és prózamondásban, sőt a sportban is. A Kelen Sport Club futballcsapatának tagjaként tavaly megnyerték a Budapest Bajnokságot. Az ünnepségen Sarkadi Nagy Emília, az APK elnöke hívta ki a tanulókat, majd Farkas Krisztina önkormányzati képviselő adta át az oklevelet és a hozzá járó takarék-betétkönyveket. A diákok osztályfőnökei is apró ajándékkal távozhattak, a gyerekek pedig egy-egy csokor virágot is kaptak, hogy azzal köszönjék meg édesanyjuknak a gondoskodást.

[right][size=8]Újbuda Média[/size][/right]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.