A velencei karneválról

Szeretnék további friss híreket kapni!

A karnevál szó latin eredetű, és a hús elhagyásához kapcsolódik. Az első karneválra 1094-ben került sor, Vitale Falier dózse engedélyével, azonban az eredete sokkal régebbi időkre nyúlik vissza.
Az ókorban, Görögországban is tartottak már hasonló mulatságokat, ahol álarcban vonult fel az ünneplő tömeg. A középkorban már több vallási szerepet is tulajdonítottak az eseménynek, ilyenkor a szigorú szabályok is lazábbak voltak, megengedett volt mindaz, ami az egyszerű hétköznapokban nem volt jellemző. Mindenki belebújhatott a másik szerepébe a jelmezek felöltésével. A szebbnél szebb maszkok a város szimbólumaivá váltak.

A köztársaság bukása nem kedvezett az addigra már nagy népszerűségnek örvendő eseménynek és csak az 1980-as években indult meg újra és vált még híresebbé és elismertté a velencei karnevál.

A karnevál idején a városba a világ minden tájáról érkeznek turisták, hogy maguk is részesei lehessenek a nem mindennapi hangulatnak, számuk pedig hozzávetőlegesen megközelíti a félmilliót. Autóval, busszal, vonattal és repülővel egyaránt eljuthatunk Velencébe, akár szervezett utak keretein belül is.

A központi események színhelye a Szent Márk tér, azonban az egész városban átélhetjük az ünnepélyes hangulatot. A parkokban, tereken templomok környékén egyaránt számos érdekes programon vehet részt kicsi, nagy, fiatal és idős, bárki, aki idelátogat garantáltan életre szóló élményekkel tér haza a karneváli maszkok hazájából.

[[b]Beküldte Martus[/b]]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.