A nagy Ő

Szeretnék további friss híreket kapni!

Ki ne szeretne boldog, szeretet- szerelem teljes párkapcsolatban élni egy életen át?!
Azonban mégis egyre többet hallunk válófélben lévő, egymástól elhidegült barátokról, ismerősökről. Az, hogy mi lehet ennek az oka, több tényezőre vezethetjük vissza. Menjünk vissza egészen, az előbb említett gyermekkora, amikor a kedvenc meséinkben a tökéletes, megértő, elragadó férfi a tenyerén hordozza szeretett kedvesét.

Már kislánykorunktól kezdve egyfajta elvárást támasztunk a jövendőbelinkkel kapcsolatban, ami egy egészséges mértékig nem is okoz komolyabb gondokat. Azonban ne feledkezzünk meg azokról, akik irreális terveket szövögetnek, így megnehezítve saját boldogságuk beteljesedését. Félreértés ne essék, semmi gond nincs azzal, ha megvannak az elképzeléseink, de nem szabad túlzásokba esni. Előfordulhat, hogy egy olyan személyben találjuk meg életünk párját, aki első látásra korántsem felel meg a kritériumoknak, de ha jobban megismerjük, olyan tulajdonságait is felfedezhetjük, amelyek sokkal értékesebbek annál, amire eredetileg vágytunk.
De miért van az, hogy sokan, szinte görcsösen keresik a szerelmet, mégis hagyják elúszni a mágikus pillanatot, holott csak teret kellene engedni, hagyni, hogy történjen aminek történnie kell…
Megfigyeltem, hogy azok, akik annyira vágynak a nagy találkozásra, hogy minden gondolatuk, tevékenységük a párkeresés jegyében zajlik, nem ebben az időszakban találnak rá a szerelemre, hanem amikor már szinte le is mondanak róla, a szerelem találja meg őket.

Napjainkban egyre népszerűbbek a társkereső oldalak, klubok, szolgáltatások, holott a régi, évezredek alatt megszokott metódus még ma is megállná a helyét. Miért is ne lehetne a való életben megtalálni azt, akit keresünk?! Ennek ellenére, sokan nem bíznak a hagyományos ismerkedési módokban, és minduntalan azzal hitegetik magukat, hogy nincs idejük eljárni olyan helyekre, ahol megtörténhetne a várva várt nagy találkozás, ezért inkább esténként leülnek a számítógép elé, és várják a csodát.
Úgy gondolom, hogy a probléma többek közt ide vezethető vissza. Nem szakítunk elég időt magunkra, holott igenis szükség van a kikapcsolódásra, a szórakozásra.
Mint mindenkinek, Neked is biztosan van olyan hobbyd, kedvenc időtöltésed, amiben igazán otthon érzed magad, felszabadult lehetsz. Hidd el, ilyenkor vagy igazán önmagad, ezáltal ismerheted meg azt, aki benned rejlik. Ez pedig mindennek az alapja.

A legfontosabb pedig, hogy szeresd azt az igenis értékes embert, aki benned lakozik, hiszen hogy is várhatnád el ezt mástól, ha Te sem vagy kibékülve a saját testeddel-lelkeddel. Nekünk, nőknek az egyik legnagyobb problémánk, hogy mindig a hibát látjuk meg elsőre magunkban, ezáltal erre hívjuk fel a környezetünk figyelmét is. Miért ne szerethetne valaki tiszta szívéből, csak mert nem vagy modellalkat, nem vagy elég magas, vagy az átlagosnál kisebb a melled? Mindannyian emberek vagyunk, hibákkal, erényekkel.
Nyilván nem meglepő, hogy az elvárások egyre magasabbak, hiszen a csapból is az folyik, hogy gyönyörűnek, karcsúnak kell lenni, de ugye Te sem gondolod, hogy ezek a címlaplányok, hírességek élete fenékig tejfel?! Talán még nehezebben találnak párt, mint egy hétköznapi, smink nélkül akár sokkal szebb nő. Ha pedig végre eljutottál oda, hogy igenis elismered az értékeidet, ne feledkezz meg arról sem, hogy másokat is hasonlóképpen fogadj el, még akkor is, ha nem az elképzelt „fehér lovon érkezik”
…és ne feledd „Soha ne felejtsd el mosolyogni, még akkor sem ha szomorú vagy, mert lehet, hogy valaki beleszeret a mosolyodba.”(Márquez)

Beküldte Martus


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.