Új, olcsóbb kátyúzás helyett költjük a pénzt

Szeretnék további friss híreket kapni!

A téli időszakban sokat hallani, hogy gondot jelent a rengeteg kátyú kijavítása. Legtöbbször hideg aszfalttal tömik be a hibákat, ami ideiglenes megoldás és drága. Azután mikor eljön a tavasz, kimegy egy 8-10 főből álló kátyúzó brigád, 3-4 autóval és kivágják, feltörik a felületet, beleöntik a „meleg” aszfaltot, lehengerlik, és a hulladékot elszállítják valami közeli aszfalt lerakóba. És mindezt az adófizetők pénzéből finanszírozzák. Pedig létezik itthon egy sokkal olcsóbb, környezetkímélőbb és tartósabb megoldás!
Az In-Situ Infraredes Aszfaltjavító Technológia Angliában hét és hazánk egyes részein már közel két éve bebizonyította, hogy sokkal költséghatékonyabban és legfőképpen tartósan ki lehet javítani a hibás aszfaltfelületeket. Ezt a tartós technológiát a külföldi és a Magyar ÉME engedély alapján, -3°C külső hőmérsékletben is lehet alkalmazni.

A technológiáról:

  • 1 autó és 2 főnyi személyzet könnyedén el tudja látni a javítási feladatot (ez alacsony üzemeltetési és bérköltséget eredményez),
  • 1 kátyú kijavítása összesen 20 perc (nem korlátozza a forgalmat órákig),
  • a meglévő aszfalt felmelegítése után könnyedén kezelhetővé válik (lapáttal fel lehet túrni), amit egy folyékony anyag hozzáadásával a helyszínen újrahasznosítanak (in-situ), tehát csak a kátyú méretének megfelelő aszfaltmennyiséget kell pótolni. Ezt szintén az autóban található melegen tartó dobozból tudják biztosítani ( nincs hulladék elszállítási és lerakási költség),
  • nem keletkezik hulladék és átlagosan 1 kátyúba csak kb. 20 kg anyagot kell pótolni, szemben a hagyományos technológiával, ahol 1 m2 kivágott felületbe 10 cm mélyen több mint 250 kg meleg aszfaltot tesznek (alacsonyabb anyagköltség)
  • a régi és a megjavított felület hő kötéssel kapcsolódik össze, tehát nem lesz rés a régi és a kijavított aszfaltfelület között, ahová ismét befolyhat a víz, ami ismét kipergést, újbóli kátyúsodást okozhat (1 kátyút csak egyszer kell kijavítani és a kijavított felület élettartalma tartós lesz)

A fent említett indokok miatt ezzel a költséghatékony és tartós megoldást nyújtó technológia alkalmazásával nem kellene minden évben milliárdokat elkölteni a kátyúzásra. És, hogy hol lehet ezt a technológiát megnézni? A www.enviroad.eu internetes oldalon.

budaorsinaplo.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.