Repkedő bacik

Szeretnék további friss híreket kapni!

Az influenza közvetlen érintkezés során, vagy köhögéssel és tüsszentéssel terjed emberről emberre. A köhögésben vagy tüsszentésben található parányi cseppek elég nagy koncentrációban terjednek a levegőben ahhoz, hogy fertőzést terjeszthessenek. Ha egy iroda, orvosi váró, repülő vagy vonat fertőzött levegőjét belélegezzük, már egy óra elteltével megkaphatjuk a betegséget, ezért nem ajánlatos orvoshoz menni, csak nagy baj esetén, és emiatt betegednek meg olyan sokan egy-egy repülőút után.

A Virginia Műszaki Egyetem amerikai kutatói egészségügyi intézmények várótermeiből, három óvodai csoportszobából és három nemzetközi légi járatról vettek levegőmintát. A minták felében találtak influenzavírust tartalmazó cseppeket. Átlagosan egy köbméternyi levegőben 16 000 influenzavírus-részecskét találtak. Dr. Linsey Marr, a Royal Society Interface című lapban megjelent tanulmány vezetője, így nyilatkozott: ”A vírusmennyiség, amit egy óra alatt belélegez valaki, bőven elég a megfertőződéshez. A repülőgépek vagy irodák légkondicionáló-berendezése segíthet kiűzni a vírusokat azáltal, hogy az elhasznált levegő helyett frisset hoz be a légtérbe.”

[b]Egy tipikus köhögés során nagyjából 3000 csepp nyál távozik akár 80 km/h sebességgel. Tüsszentésnél még rosszabb a helyzet, olyankor 40 000 csepp is távozhat, több mint 160 km/h-val. [/b]
[right][size=8]betegszoba.hu[/size][/right]
[[b]Beküldte Admin[/b]]

Kapcsolódó téma:
- [link=http://www.ujbudaportal.hu/news.php?extend.765.11]Influenza elleni hasznos ötletek[/link]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.