Ki volt Valentin?

Szeretnék további friss híreket kapni!

[u]Íme néhány a különböző történetekből:[/u]
[list]Valentin római pap volt, aki Claudius császár üldöztetése alatt vértanúként halt meg i. sz. 269-ben vagy 270-ben. Valentin Terni püspöke volt, aki Rómában halt meg vértanúként.[/list][list]Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én. Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak: "Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"[/list][list]Egy másik történet szerint Valentin pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket.[/list]

Valentint bebörtönözték, mert megtagadta a pogány istenek imádását. A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: "A Te Valentinod"

Mindegy hogy ki volt, miért volt, a lényeges hogy ezen a napon legyünk kedvesebbek, romantikázzunk kedvesünkkel akár 10-20 év házasság után is, mert nem felejthetjük el hogy az apróságoktól működik kapcsolatunk és ehhez nem kell más csak mi ketten! Legyünk hát türelmesebbek, kedvesebbek, vacsorázzunk, vegyünk új fehérneműt, vagy sétáljunk egyet a parkban csak ketten, fejezzük hogy fontos a másik ezen a napon mindenképp!:)

Kékesi Blanka
[[b]Beküldte K.Blanka[/b]]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.