Munkacsoport a discok ellenőrzésére Újbudán

Szeretnék további friss híreket kapni!

Egyúttal Újbuda polgármestere bejelentette, hogy csatlakozott Láng Zsolt II. kerületi polgármester kezdeményezéséhez, amely szerint újra kell gondolni a kereskedelmi tevékenységek hatósági engedélyezését.
'A szakhatóságokkal történt egyeztetés célja, hogy gyors és hatékony tervet dolgozzunk ki arra vonatkozólag, hogy a szórakozóhelyeket és a tömegrendezvényeket biztonságossá tegyünk mindenki számára. A legfontosabb, hogy elkerüljük, megelőzzük a hasonló tragédiákat ' - mondta a megbeszélésen Dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere.

A közbiztonsági megbeszélésen részt vettek a XI. kerületi Rendőrkapitányság, a Budai Tűzmegelőzési Régió, az Újbuda Közterület-felügyelet, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság XI. kerületi Kirendeltsége, a Budapest Főváros Kormányhivatala, Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve XI-XXII. Kerületi Intézete vezetői. A szakemberek tájékoztatást nyújtottak arról, hogy milyen tapasztalatokkal és erőforrásokkal rendelkeznek az ellenőrzés területén, van-e olyan jogszabály mely nehezíti, illetve lassítja a hatékony ellenőrzést és ezzel magát a biztonságos működést, illetve a szankcionálást. Többek között alapvető problémaként jelölték meg, hogy a jelenlegi szabályozás szerint elegendő a szórakozóhely megnyitását bejelenteni, és amennyiben dohányterméket nem, de szeszesitalt árusít, már a bejelentés napján megnyithat.

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a rendezetlen jogszabályok, a jogi kiskapuk, az alacsony bírságok és az ellenőrzés hiánya miatt szükséges a jelenlegi szabályozás felülvizsgálata, az egyértelmű jogi szabályozás létrehozása.

A megbeszélés eredményeképpen a résztvevők egy héten belül felállítják azt a munkacsoportot, amelyben minden szakhatóság közreműködik. A munkafolyamat koordinációját a XI. kerületi Polgármesteri Hivatal végzi.

Dr. Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester is csatlakozott Láng Zsolt II. kerületi polgármester kezdeményezéséhez, amely szerint, újra kell gondolni a kereskedelmi tevékenységek hatósági engedélyezését.

[right][size=8]Újbuda Önkormányzata Sajtóiroda[/size][/right]
[[b]Beküldte Admin[/b]]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.