Megmozdult a föld

Szeretnék további friss híreket kapni!

A dunántúli epicentrumú földrengésről Budapesten kívül Gödről, Környéről, Székesfehérvárról, Budaörsről, Pécsről, Dorogról valamint Tatabányáról is érkezett jelentés. Pest megyéből Százhalombattáról, Piliscsabáról, Budaörsről, Biatorbágyról és Telkiből hívták a katasztrófavédelem megyei ügyeletét. A legtöbben arról számoltak be, hogy mozogtak a plafonon a csillárok, illetve "dübörgött" alattuk a fotel.

A televízióba betelefonáló személyek szerint megremegtek az ablakok, az asztalról több apró tárgy leesett a földre, s állítólag a bútorok is megmozdultak. "Úgy éreztem, hogy az egész nappali megmozdult" - közölte érzéseit a TASR hírügynökséggel egy révkomáromi lakos. "Úgy éreztem, hogy egyszer-kétszer kilengett a toronyházunk" - tette hozzá.
"Újságot olvastam az ágyban, egyszerre úgy éreztem, mintha hintáznék. Úgy tűnt, hogy a bútorok mozognak. Nagyon kellemetlen volt" - mondta a közszolgálati rádióban egy érsekújvári asszony.

[b]A III. és XI. kerületben jeleztek károkat[/b]
Az első beszámolók szerint csak kisebb károk keletkeztek három budapesti panelépületben a szombat esti földrengésben: a III. kerületben kettő, a XI. kerületben pedig egy tízemeletes épületből jeleztek - nem jelentős - falrepedéseket és vakolatomlást. A statikusok azonban sem a Huszti, sem pedig a Hollós Korvin Lajos utcai épületeken nem találtak a földrengéssel összefüggésbe hozható sérüléseket, repedéseket. Az épületeken lévő sérülések korábbiak, és a statikai helyzetet nem befolyásolják.

Egy XI. kerületi panelépületben is keletkeztek kisebb károk, a lakóknak itt sem kellett elhagyniuk az épületet. [b]A Gazdagréti téren lévő tízemeletes házban a 7., a 8. és a 9. emeleten a lépcsőházban vakolatdarabok estek le.[/b]

Még az éjszaka folyamán átvizsgálták a hidakat és az aluljárókat, de károkról nem érkezett hír.
[right][size=8]hvg.hu[/size][/right]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.