Kresz változások 2011-ben

Szeretnék további friss híreket kapni!

Ha az autó üzembentartója határidőre nem fizette be a közigazgatási bírságot, az autót ideiglenesen kivonhatják a forgalomból. Módosult a KRESZ is, elvileg már nem előzhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók, kamionok az autópályákon és autóutakon reggel 6 és este 10 között. Ráadásul olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy, ugyanekkora teherautó besorolhasson.

Szintén a közúti közlekedésről szóló törvény változása miatt mostantól a műszaki vizsga után visszatarthatja a hatóság az autót legfeljebb két órára, hogy ellenőrizze, az eredmények valósak-e. A nemzeti fejlesztési minisztérium szerint így kiszűrhetők a visszaélések.

Ha valaki jogosítványt szeretne, az elméletet megtanulhatja távoktatásban is. Aki ezt választja, ugyanúgy egy autósiskolához kell fordulnia, és igényelhet konzultációt is. Azt, hogy mennyire alapos ez a képzés, hatóság ellenőrzi. Vizsgázni személyesen kell. A nemzeti fejlesztési minisztérium szerint ez az esélyegyenlőséget növeli: a kistelepülésen, falvakban élőknek a térségi központba, megyeszékhelyre kell utazniuk a képzésre, emiatt pedig többe kerül nekik megszerezni a jogosítványt.

Szintén egy törvénymódosítás miatt kamerákat lehet felszerelni autóbuszokon, pályaudvarokon, megállókban.

Inforádió.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.