Hazai síterepek havas időkre

[b]Nagyvillám, Visegrád[/b]
A visegrádi Nagyvillám pálya a családosok és kezdő síelők ideális helye, ahol már 10 cm magas hó esetén is várják a vendégeket. Síoktatás hétköznap délután és este történik. Ha nincs, vagy véletlen otthon hagyjuk felszerelésünket, nem kell pánikolni, síléc és snowboard deszka helyben bérelhető. Ha csak esténként érnénk rá lecsúszni, akkor sem kell elkeserednünk, mert a pályákat sötétedés után teljesen kivilágítják, így elkerülhetjük a baleseteket is. Akiket pedig nem lehet meggyőzni, hogy kipróbálják a síelést, a helyi szánkó- és bobpályán száguldozhatnak kedvükre.

[u]Árak:[/u] A hétvégi egész napos jegy 4500 Ft, hétköznap és esténként pedig olcsóbb, emellett bérletvásárlásra is van mód.
[u]Nyitva tartás: [/u]minden nap 9–22-ig (a pálya cikkünk írásakor épp nem üzemel – mindenképp érdeklődjünk az aktuális hóhelyzetről, mielőtt útnak indulunk.)
[u]Sípályák hossza:[/u] 1,7 km
[u]Szolgáltatások:[/u] sí- és snowboardkölcsönzés, síoktatás, szánkópálya, snowboardugratók, tubingpálya, büfé
[u]Extra:[/u] Ha kifáradtunk vagy meguntuk a síelést, érdemes elsétálni a közeli Királyi Palotáig, ahonnét gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra.

[b]Bánkút[/b]
Miskolc közelében, a Bükki Nemzeti Parkban található a kezdőknek is alkalmas sípálya, amely 800-900 méter magasan fekszik a tengerszint felett. Kitűnő hétvégi programként ajánlott a gyakorlottabb és a kevésbé járatos síelőknek is, mert a pályarendszerhez 2 könnyű tanulópálya is tartozik, és a kezdők gyakorlásában egy úgynevezett bébilift segít. A síterepek átlagosan 3 km hosszúak, fekete, piros és kék színnel jelölt pályákon próbálgathatjuk a tanultakat. Jó hír a hó szerelmeseinek, hogy ha itt decemberben leesik, az általában március végéig meg is marad, így bő 3 hónap alatt alkalmunk adódhat kipróbálni a síelésen kívül még akár a sífutást is.

[u]Árak:[/u] Magyarország egyik legszebb pályájára a belépő egy napra 4000 Ft, amely egy egész napos ottlét során garantáltan megtérül.
[u]Nyitva tartás:[/u] 9.00–21.00 (a következő jelentősebb havazásig a sífelvonók nem működnek)
[u]Sípályák hossza: [/u]3 km
[u]Szolgáltatások: [/u]sífutópályák, szánkópálya, sí- és snowboardszerviz, síoktatás, kölcsönző

[b]Zemplén Kalandpark, Sátoraljaújhely[/b]
Magyarország leghosszabb műanyag borítású sípályája található a Zemplén Kalandparkban, ahol az év bármely napján kipróbálhatjuk a síelést. A pályához tartozó libegő 19 perc alatt visz fel minket a Magas-hegyre, ahol megcsodálhatjuk a zempléni hegyeket és a Bodrogközt. A sípályára egy speciális hótömörítő berendezés készíti a havat, így a hely teljesen alkalmas nemzetközi síversenyek megrendezésére is. Ha már fagyhalálközeli állapotban éreznénk magunkat, a sípályák tövében forró italok várják a hideg kezeket. A parkban találunk még téli–nyári bobpályát, hófánkpályát és 3 szintes kilátót a természetkedvelőknek.

[u]Árak:[/u] Az árak nem vészesek, egy délutáni jegy például 2770 Ft, délelőtt még ennél is olcsóbb, 1380 Ft, így ha van egy szabad délelőttünk, érdemes nekivágnunk a kalandoknak.
[u]Nyitva tartás: [/u]10–16 óra, esti sízés csak előzetes bejelentkezéssel.
[u]Sípályák hossza: [/u]1,9 km
[u]Szolgáltatások:[/u] síkölcsönző, bobpálya, szánkó- és sífutópálya, hófánkpálya, büfé
[u]Extra:[/u] A Síházban Sítörténeti Múzeum működik – érdemes itt körülnézni.
[right][size=8]nlcafé[/size][/right]