Biztonsági kérdések az internetről

Szeretnék további friss híreket kapni!

Az újbudai szülők internetes oktatására a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnáziumban került sor. Az informatikai szakemberek arra hívták fel a figyelmet, böngészés, levelezés, letöltés, és közösségi oldalakon történő online beszélgetés (chatelés) közben számos veszély leselkedik ránk. Az Újbudai Pedagógiai Intézet által elindított program arra vállalkozik, hogy hónapról hónapra olyan témákról adjon felvilágosítást a kerületi szülőknek, melyek segítségével könnyebben kezelhetik gyermeküket és jobban támogathatják fejlődésüket.

- Itt az idő, hogy a szülőket is beültessük az iskolapadba, közelebb hozva őket az intézményben folyó munkához - jelentette ki Gyurcsó Gyuláné, az UPI igazgatója, majd hozzátette, az itt megszerezhető információk nemcsak a gyermeknevelésben, de a mindennapi életben is kiválóan hasznosíthatók. A szülők igényeit korábban kérdőívekkel mérte fel az intézet, így az előadások alkalmával valóban az őket érintő területek kerülnek napirendre.

Horváth Balázs és Bíró József informatikusok előadásukban általános, internetes biztonságot szavatoló megoldásokról tájékoztatták a megjelenteket. A szakemberek elmondták, internetezés közben ellophatják személyes adatainkat, vagy kémprogramok települnek számítógépünkre, melyek segítségével idegenek szereznek hozzáférést gépünk tartalmához. A szülőket arra is kiokították, hogyan lehet tartalomszűrést beállítani, hogy letilthassák a gyermekeik számára ártalmas oldalak elérését. A Szülők Akadémiája programsorozat a továbbiakban egészségügyi és iskolakezdési témákkal jelentkezik majd, legközelebb pedig a droghasználat felismeréséről, és annak kezeléséről tart előadást Zacher Gábor toxikológus.
[right][size=8]Újbuda sajtóiroda[/size][/right]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.