Cukor a düh elhárításához

Szeretnék további friss híreket kapni!

Brad Bushman és kollégái bebizonyították, hogy azoknál, akiknél nincs rendben a glükóz-anyagcsere vagy -emésztés, agresszívebbek és kevésbé hajlamosak a megbocsátásra.
A kutatásban 62 főiskolás vett részt, akiknek három órán át kellett "koplalniuk", majd a résztvevők felének cukros limonádét adtak, míg a többiek ugyanazt az italt kapták, csak édesítővel. Nyolc perc elteltével (miután a glükóz bekerült a véráramba), egy reakcióteszten vettek részt a kísérleti alanyok.

Egy láthatatlan partnerrel kellett versenyezniük abban, hogy minél gyorsabban megnyomjanak egy gombot. Ha valaki gyorsabb volt, meghatározhatta, hogy egy egytől tizes skálán milyen erősségű zajt kapjon a fülébe a lassabb társ (ez a hang 60-tól 105 decibel erősségig terjedt).

Azok, akik a cukrozott limonádét kapták, kevésbé bizonyultak agresszívnek, mint azok, akik édesítővel itták meg az italt. Előbbiek átlag 4,8-as erősségű zajjal "büntették" partnerüket a reakciótesztben, míg azok, akik nem kaptak cukrot, a tízes skálán átlag 6,06-os zajszintet választottak.
Az agresszió visszaszorításában a cukor nem jelent csodaszert, de a vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy akit "megcsap" az agresszió, valami olyanra van szüksége, ami fokozza és megerősíti a mentális energiáját, így "hatástalanítani" tudja az agressziót - magyarázta Bushman professzor.
[right][size=8]Inforádió[/size][/right]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.