Angyalok Erdeje avagy a jótékonyság karácsonya

Szeretnék további friss híreket kapni!

Az Angyalok Erdeje a köz- és magánszféra közös, a szeretet ünnepére épülő kezdeményezése. A rendezvény keretében cégek „fogadhatnak örökbe” karácsonyfákat, hogy így népszerűsítsenek, támogassanak egy-egy közhasznú alapítványt, jótékony szervezetet. Valóban eredeti ötlet – hiszen például állatok örökbefogadása már mindennapos dolog, bárki megteheti akár az állatkertben is. No, de karácsonyfa örökbefogadásával még nem találkozhattunk! Lássuk hogyan is működik mindez:

Magyarországon először az Angyalok Erdejével jött létre az a legnagyobb jótékonysági, szolidaritási és közösségformáló esemény, amely bár felvonultat 500 céget – lehetőséget adva nekik a nyilvánosságra – mégsem a direkt kereskedelmi tevékenységről szól. Így Budapest egy olyan színvonalú látványosságnak ad otthont, amely egyszerre családi program és verseny (a jó célok versenye), továbbá egy nagyon emblematikus, tervezetten visszatérő téli nagyrendezvény.

Budapest egyik központi helyén, a Felvonulási téren 500 gyönyörűen feldíszített, kivilágított fenyő várja látogatóit 2010. december 5-től egy hónapon át. Ezek alatt a karácsonyfák alatt ne keressünk ajándékokat, azonban mindegyikük mögött találunk egy-egy célt - egy alapítványt vagy egyesületet - persze jelképesen. Az örökbefogadás lényege az, hogy a kezdeményezés szervezői felhívják a cégek és magánszemélyek figyelmét a társadalmi szerepvállalásra. Hiszen az ő örökbefogadásuk által lehetnek jelen a szereplő társadalmi szervezetek, célok ezen az ünnepi felvonuláson. Örökbefogadó támogató bárki lehet, aki - egy szerződés megkötésével és a részvételi díj megfizetésével - megvásárol egy fenyőfát, amelyet feldíszít és a fa mellett feltüntetheti az általa (és látogatói számára) támogatni ajánlott társadalmilag hasznos célt és a cél megvalósítására hivatott, általa választott közhasznú, vagy kiemelten közhasznú társadalmi szervezet adatait.

Az Angyalok Erdejébe látogatók a bejáratnál 200 forintért vásárolhatnak ún. „Angyaltallért”. A megvásárolt Angyaltallér bármelyik támogatható szervezet karácsonyfája mellett elhelyezett gyűjtőurnákba bedobható, és így a 200 forint adomány az adott társadalmi szervezet, azaz az általa képviselt cél számára juttatják el. A gyűjtőurnákba dobott Angyaltallérok számáról és az így juttatott adományok összegéről a szervezők listát készítenek, amelyet a rendezvény honlapján közzétesznek. Közvetlen felajánlás – vagyis Angyalkártya vásárlása - nélkül is lehet segíteni nem emelt díjas SMS küldésével. Így szavazhatnak az általuk leginkább támogatott ügyre, hiszen a legtöbb szavazatot kapó kezdeményezés ötmillió forintos fődíjban részesül.

A Felvonulási téren az egy hónapos rendezvénysorozaton a díszbe és fényekbe öltözött fák mellett ünnepi kulturális programok, tánc- és zenei fellépések, gyerekelőadások is várják az adakozásra és az ünnepi hangulatra vágyókat. [right][size=8]angyalokerdeje.hu[/size][/right]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.