Zuhany vagy fürdő?

Szeretnék további friss híreket kapni!

[b]Nézzük először a kádat[/b], hogy aki ezt választja, annak mire kell ügyelnie. Minél hidegebb van kint, annál jellemzőbb ránk, hogy sokkal forróbb vizet használjunk a fürdéshez, mint amilyenre valójában szükségünk van. Akár milyen zord is az idő, ügyeljünk arra, hogy a fürdővíz hőmérséklete ne legyen 30 foknál magasabb. A forró víz hatására a bőr kiszárad, veszít feszességéből. Emellett a nagyon forró vízben lassul a vérkeringés, így sokkal fáradtabbnak fogjuk érezni magunkat. Használjunk mindig bőrtípusunknak megfelelő készítményeket, és ha habfürdőt vagy fürdősót használunk, már nem szükséges a szappan. Ugyanis, ha a különböző anyagok keverednek, akkor azok eltömítik a pórusokat, és ez a pattanások és más bőrproblémák kialakulásának „melegágya”.

Használjunk viszont luffa szivacsot vagy szappanmentes bőrradírt, amellyel nemcsak a vérkeringést serkenthetjük, hanem eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket is. Amennyiben a kád mellett döntünk, élvezzük ki a helyzetet, ne siessük el a dolgot. Lazítsunk, hallgassunk valamilyen megnyugtató zenét, és pihenjünk, a mindennapos hajtás után ez nagyon is jár nekünk.

[b]A zuhanyozás esetében[/b] is ugyanaz az alapszabály, mint a kádfürdő esetében, méghozzá, hogy ne legyen túl forró a víz. A zuhany ajánlatos azoknak, akik narancsbőr problémákkal küzdenek, mivel alkalmazhatjuk a váltott hőmérsékletű vízzel való tusolást, amely serkenti a vérkeringést és segíti kiürülni a méreganyagokat, tisztulnak a nyirokmirigyek. A zuhany legnagyobb előnye, hogy gyors. Azonban, ha reggel zuhanyozunk, várjuk meg, amíg testünk lehűl és felveszi a normál testhőmérsékletet, felhevült testtel semmiképp ne lépjünk az utcára, mivel akkor könnyen megfázhatunk.
A téli időszakban fokozottan figyeljünk oda a bőr hidratálására, mivel a hideg, a szél és a fűtés hatására sokkal több vizet veszít.

A lényeg, hogy a téli időszakban még inkább figyeljünk oda magunkra, ne sajnáljuk azt az időt, amelyet csak magunkra tudunk fordítani, hogy megőrizhessük vitalitásunkat és minden nap tiszta fejjel vághassunk neki az akadályoknak.
[right][size=8]szepzold.hu[/size][/right]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.