Zöld színek a lakásunkban

Szeretnék további friss híreket kapni!

A zöld a természetre, annak szépségére emlékeztet bennünket, így megnyugtat és kiegyensúlyozottá tesz. Alkalmazása a munkahelyeken vagy az iskolákban jótékony hatással bír az uralkodó légkörre. Ugyanakkor a zöld falak közötti létet – különösen a világos árnyalatok esetén – nem érezzük álmosítónak, inkább békésen ösztönző hatást vált ki belőlünk.

Ha az öltözködésünkben a zöldet választjuk, számítsunk arra, hogy nem leszünk észrevehetetlenek, ugyanis a szem ösztönösen keresi e színt, így valószínű, hogy az érdeklődés középpontjába kerülhetünk…
Választhatjuk bátran a zöldet otthonunk kialakításánál? A válasz: igen, de legyünk körültekintőek alkalmazása során.

[i][color=#006633]A zöld hideg szín[/color][/i], bár sok árnyalatát mi inkább a meleghez sorolnánk, a bennünk keltett megnyugtató hatása miatt. Más hideg színekkel, például a kékkel együtt rendkívül fagyos hangulatot kelthetünk, amely nem cél egy otthonos hangulat megteremtésénél.

Válasszuk inkább a zöld világosabb árnyalatait, a sötét árnyalatok ugyanis rendkívül komorrá teszik a helyiséget és szűkítik a teret. Egy sötétzöld szobában hamarosan úgy éreznénk magunkat, mintha egy gyufaskatulyában ülnénk…

[b]Mely árnyalatokat alkalmazhatjuk bátran? [/b]Például a lime zöldet, a víz zöldes tónusára emlékeztető légiesebb árnyalatokat vagy a zöldalma színét.

[b]Milyen színekkel alkalmazzuk együtt? [/b]A zöld mellé válasszunk a meleg színtartományból társakat. Jó megoldás a bézs, a sárga, az okkersárga, a tört fehér, a drapp, a terrakotta és a barna.
A konyhában alkalmazva a zöld színt meggyőződhetünk annak étvágygerjesztő hatásáról is.

[right][size=8]szepzold.hu[/size][/right]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.