Fűrészporos falak kicsit másképp!

Munkáim során többször is találkoztam házilag felragasztott fűrészporos tapétával, és elmondhatom vannak akik rendkívül ügyesen megbirkóznak e feladattal. Azonban azok se keseredjenek el akik e munkafolyamatot nem tudják saját kezűleg elvégezni. Mert van megoldás! A neve fűrészporos falfesték!

Héra Rusztikus belső falfesték/Texturit belső falfesték.

Akik már sikeresen festettek sima festékkel, azok ezt az anyagot is eredményesen használhatják.

[b]Néhány dolog amire érdemes figyelni![/b]
1. Alaposan takarjuk le a padlót mert a fűrészporszemcsék nagyon szóródnak festés közben.
2. Munka közben folyamatosan kevergessük az anyagot!
3. Hengert használjunk, mert korongecsettel nem tudunk szép egyenletes felületet készíteni.
4. Védőkesztyűbe dolgozzunk, mert a szóródó fűrészporszemcsék nehezen távolíthatóak el a kezünkről!

[b]Alkalmazási terület:[/b] Erősen strukturált, igen dekoratív felületet adó festék. Alkalmas a felületi egyenetlenségek eltüntetésére, "fűrészporos tapéta" jellegű felületek kialakítására. A festék Aquakolor színezőpaszta és festék pasztell árnyalatokra színezhető. Választék: Az erősen strukturált, matt bevonatot adó festék fehér színben 16 literes műanyag vödörben kapható. Felhasználási mód: Bevonat: rusztikus, fűrészporos tapéta hatású. Felhordás: ecsettel, vagy hengerrel.

[b]Felület előkészítés:[/b] A régi, laza, pergő vakolat- és festékréteget mechanikai úton el kell távolítani. Az esetleges vakolathibákat Unikitt/Progold mestertapasszal ki kell javítani. Az így előkészített falfelületre kell a festéket felhordani. Szennyezettebb felületeket először Héra belső falfestékkel célszerű lefesteni.

[size=8][right]Forrás: szobafesteshazilag.blog.hu[/right][/size]

[[b]Beküldte feherb[/b]]