10 tipp a sírós gyerekek megnyugtatására

Szeretnék további friss híreket kapni!

1. Az első hetek után hamarosan megismered, mit mond a sírása: milyen, amikor éhes, milyen fáradtan, vagy ha testközelségre vágyik. Próbálj segíteni a baján, inkább ne a cumit tedd a szájába.
2. Ha nem tudod biztosan, miért sír, szoptasd meg ismét, vagy kösd hordozókendőbe. A szopás nemcsak táplálék, hanem a megnyugvás forrása is. Tápszeres babáknak hordozókendővel biztosíthatsz sok testközelséget.
3. A hasfájós babát fektesd hassal lefelé az alkarodra: feje a könyökzugban, keze, lába lelóg. Simogasd a hátát.
4. Túl sok ember, nagy zaj? Keress csendes helyiséget, ahova visszavonulhatsz. Fektesd a babát a mellkasodra, megnyugtatja a szívdobogásod, a lélegzésed, és így mindketten pihenhettek.
5. Ülj vele hintaszékbe vagy gimnasztikai labdára. A pici szeret ringatózni, és így neked sem fárasztó.
6. Indíts el valamilyen kellemes zenét, és táncold körbe a lakást a babával. A ringatózás és a dallam, no meg az, hogy kézben van, könnyen megnyugtatja.
7. Tekerd az egész testét takaróba, karjait fektesd a törzse mellé. Így a magzati lét körülhatárolt biztonságát élheti újra, és alvás közben nem riad fel saját összerendezetlen mozdulataira.
8. Ha magad is feszült és ideges vagy, átadod a babának! Mielőtt magadhoz öleled, zuhanyozz le, igyál egy pohár meleg tejet, vagy fuss egy kört a hidegben, hogy kiengedd magadból a feszültséget.
9. Sétáljatok egyet legalább a ház körül. A friss levegő, az egyenletes zötykölődés vagy a járás ritmusa megnyugtatja a babát.
10. Énekelj vagy mondókázz neki, miközben finoman, ütemesen ringatod.

nők lapja café

[[b]Beküldte Admin[/b]]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.