Serényi H. Zsigmond képei a Budai Klubban

Szeretnék további friss híreket kapni!

[img]/e107_images/newspost_images/1_1287500041_Serén.jpg[/img][b]A Budafoki úton működő Budai Klub Galéria legutóbb Serényi H. Zsigmond képeit mutatta be a nagyközönségnek, akik ezúttal is különleges művészeti alkotásokkal ismerkedhettek meg. A képzőművész tiszta fehér, térhatású munkáit hozta el a megnyitóra.[/b]

A Budai Klub Galéria kiállítás megnyitóján Simicskó István honvédelmi államtitkár mondott beszédet. Kelenföld-Albertfalva országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a művészek érzékenyek a társadalmi változásokra, ezért fontos, hogy megbecsüljük őket, hiszen munkájuk nyomán képet kaphatunk életünk alakulásáról. A képeken fehér vászonra ragasztott fehér fonalakat láthattunk, így az ünnepségen nézelődőknek igencsak közel kellett menniük a falon lógó alkotásokhoz, hogy jól láthassák azt.

A különböző vastagságú fonalak geometrikus ábrákat alkotnak, miközben háromdimenzióssá teszik a képet. - Harminc év munkája van ezek mögött a művek között, melynek eredményeként eljutottam a teljes képi letisztulásig - mesél a kiállításról Serényi H. Zsigmond, aki szerint egy festőnek végig kell mennie a festészet minden egyes stációján, hogy végül kiteljesedhessen művészete. A korábban színes, organikus képeket festő művész az ezredfordulón döbben rá, mennyire fontos a képi tisztaság. Azóta a fehér színt a legtisztább formákkal, a geometriai formákkal ötvözi. A térből kilépő, plasztikus művek érdekessége, hogy az absztrakt alkotások kapcsolatba hozhatók a népművészettel. Az erdélyi hímzések a festő szerint ugyanis hasonló módszerrel, szintén fehér vászonra készültek. A képek a népi hímzések formailag komplett kompozíciói - tette hozzá.


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.