Múzeumok Őszi Fesztiválja

Szeretnék további friss híreket kapni!

[html]

"muzeumok_ejszakaja.jpg"A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytárának kínálata diákok, fiatalok, családok, nyugdíjasok részére a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében I. rész
2010. október 1. - 22.

 

 

---
Őszi hajtás - A magyar informatika fél évszázada
...Időpont: 2010. október 1. (péntek), október 6. (szerda) és október 8. (péntek) 10 órától
1959. január 21-én kapcsolták be hazánk első
elektronikus számítógépét, az M-3-at. Képes Gábor,
a számítástechnikai gyűjtemény kurátora az 1950-es, 1960-as évek Magyarországára kalauzolja el a látogatóit:megtudhatjuk, hogyan gyökerezett meg egy világformáló tudományág hazánkban, s hogyan lett a Bambi üdítő mellett a Katicabogár robot is egy korszak jelképe. Az előadást szakmai tárlatvezetés egészíti ki a korabeli számítógépek részletesebb bemutatásával.

---
Pincétől a padlásig - A műszaki restaurálás rejtelmei
Időpont: 2010. október 13. (szerda) 10 órától
Mivel foglalkozik a műszaki restaurátor? Miben különbözik a műszaki restaurálás az ásatási restaurálástól? Mik a műszaki restaurálás buktatói?
Mit tartalmaz egy restaurátori dokumentáció? Mik a restaurálás legfontosabb etikai kérdései? Milyen út vezet egy mára már leselejtezett, ócskavasnak ítélt erő-, szerszám-, vagy forgógép működőképes, a mérnöki zsenialitást reprezentáló műtárggyá válásához? Hogyan lesz nagymamánk tönkrement használati tárgyaiból, műszaki- kultúrtörténeti kiállítási tárgy?
Mindezekre a kérdésekre is választ kaphatnak, akik részt vesznek műhely-bejáró programunkon. Ziegler Gábor előadással, megszépülő tárgyakkal várja a látogatókat, akik játékos restaurálási feladatokat is kipróbálhatnak.

 

A részletes programot a FaceBook oldalunkon tekintheted meg.

http://www.facebook.com/Ujbudaportal#!/event.php?eid=149171235124900&ref=mf

[/html]

[b][size=14][color=#ff3300]Kreatív verseny:[/color] [/size][link=http://www.facebook.com/event.php?eid=153640284669202]http://www.facebook.com/event.php?eid=153640284669202[/link][/b]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.