a bőrbútorok megfelelő ápolása

Szeretnék további friss híreket kapni!

A valódi bőr bevonatú bútorok ideális körülményei az 55-65%-os páratartalom, s a 12-30 Celsius fok közötti hőmérséklet. Kevesen tudják, hogy a jó minőségű bőr egyáltalán nem kényes, sőt, igen ellenálló anyag. Kisebb behatásokat, karcolásokat jól tűr, kirúgja magát és visszanyeri eredeti tulajdonságait. A nagyobb sérülések esetén használhatunk speciális javítófestéket. Ha szennyeződés éri a felületet, azt - folyadék esetén - itassuk fel, majd dörzsölés nélkül töröljük le. A bútorgyártó cégek ma már minden bőrből készült garnitúrájukhoz adnak annak anyagához illő tisztítószert is.
A hámbőr számára nagyon fontos a megfelelő szellőzés, légáteresztés is. Ennek okán ügyeljünk a rendszeres portörlésre, s félévente-évente a puha kefével történő áttisztításra is. Ez utóbbi azért lényeges, mert így a bőr pórusai ki tudnak tisztulni, nem tömődnek el. Fél évente szintén el kell végeznünk a bútorok ápoló- és konzerváló szerekkel történő gondos áttörlését is.

Elterjedt tévhit, hogy a méhviasz jót tesz a bőrfelületnek. Ennek épp ellenkezője igaz: még inkább magához vonzza a szennyeződéseket és a port. A porszemcséket akár porszívóval is eltávolíthatjuk, de kíméletesebb, ha puha, pamutronggyal töröljük le azokat. Sokan sima vizes, nedves ruha textil helyett babák számára készített nedvesített törlőkendővel ápolják bőrbútoraikat, ami szintén ötletes és jó megoldás.

Az igazán jó minőségű bőrkárpit érzékeny a fényre is, könnyedén kifakul, hő hatására pedig kiszáradhat, berepedhet. Ezért speciális, fényvédő ápolószerekkel tanácsos évente lekezelni a bőrbútorokat, különösen a sötétebb színárnyalatúakat.
[right][size=8]szepzold.hu[/size][/right]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.