Száz bográcsban rotyogott a halászlé

Szeretnék további friss híreket kapni!

Idén közel 100 csapat verbuválódott a munkahelyi közösségek, a baráti társaságok, a családtagok vállalkozó kedve nyomán. Volt, aki egymaga fogott hozzá, és voltak, akik tízen, húszan is szurkoltak a bogrács körül, hogy ebben az évben az övék legyen a legjobb. Ez a verseny Újbuda egyik legöregebb hagyománya, több mint két évtizede, az ősz első havában, rotyognak a halászlevek Gazdagréten.

Ebben az évben a rendezők szakembereket hívtak a zsűribe, hiszen száz tányér halászlé elbírálása már jócskán meghaladja a hétköznapi ember kapacitását. A kerület öt kiváló étterme küldte el mesterét, hogy eldöntessék, ki főzte a leggusztusosabb, legízletesebb halászlét.

Bár mondják, hogy a bográcsos ételek elkészítésében a férfiak viszik a pálmát, ebben az évben a zsűri választása a szebbik nem vezette csapatra esett. Az igazi, a hagyományos magyar halászlé győzött, az alapanyagok is a megszokottak: hagyma, pirospaprika, só, ponty és víz. Elkészülte után friss kenyérrel fogyasztva.

[size=8]Forrás: Önkormányzat[/size]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.