Drog-prevenciós napot tartottak fiataloknak

Újbuda Önkormányzata „Eséllyel az esélyért” címmel az ÚMFT/Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül tavaly 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert drog-prevenciós célra a 14-25 éves fiatalok alternatív szabadidős programjainak biztosítására. A pályázat keretében ingyenesen két szabadidős helyszínt biztosít a fiatalok számára az utcán csellengés alternatívájaként. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy az elmúlt egy évben a két helyszínre eddig több mint ezer fiatal látogatott el.

A két helyszín elsősorban lakótelepi fiatalok számára létrehozott – a kerületben eddig ilyen formában nem működő – alternatív programok kialakítására alkalmas helyek a korosztály specifikus problémáira választ adó és a szociális befolyásolásukra alkalmas „egészség-szigetek”. Eddig a két helyszínen több mint ezer kerületi fiatal fordult meg a különböző programokon. Ezek közül az Önkormányzat közel 900 gyermekkel kötött együttműködési szerződést a programokon való részvétel kapcsán. Ez pályázati előírás, amely egyben dokumentálja a résztvevők létszámát.
A legnépszerűbbek a szabadidős sportprogramok (éjszakai asztalitenisz, konditerem), de a KRESZ tanfolyam és a számítógépes játéklehetőség is számos érdeklődőt vonz. A labilisabb személyiségű fiatalok önismereti foglalkozások, tánccsoport és drámacsoport keretében találhatnak kapaszkodót a kamaszkor nehéz időszakában.
[size=8][right]Forrás: Újbuda Önkormányzat sajtóiroda[/right][/size]