Hogyan gyűjtsünk műanyag palackokat

Szeretnék további friss híreket kapni!

[b]Tippek a műanyag PET palack gyűjtéséhez:[/b]
- a palackokról, flakonokról a kupakot csavarjuk le
- a nagy térfogatú palackokat tömörítsük össze kézzel vagy lábbal
- ha kiürült PET palackjaink nem férnek el a gyűjtőszigeteken, akkor ne tegyük mellé! Vigyük egy másik szigethez vagy próbáljuk meg másnap, esetleg hulladékudvarban is leadhatjuk. Érdemes gyakrabban, kevesebb adagokat gyűjteni, elhelyezése is könnyebb lesz!
- ne dobjuk a kommunális kukákba- sem saját környezetünkben ,sem közterületen!

A kényelmes megoldást kínáló üdítőital palackok komoly gondot okoznak a környezetnek, ugyanakkor ha begyűjtésre kerülnek jól hasznosítható nyersanyag keletkezhet belőle. Sőt - mivel a műanyag előállításához kőolaj szükséges - begyűjtve, újraolvasztva komoly megtakarítást jelent mind anyagilag, mind környezetvédelmileg.

A PET palackok nagy szilárdságú, nagy nyomástűrésű alapanyagból vannak, melyek csomagolóanyagként meggyőző tulajdonságúak, ugyanakkor a természetben nem vagy csak nagyon lassan bomlanak le. Kommunális szemétbe kerülve - az égetés során- veszélyes ,egészségre káros anyagok keletkeznek.

[b]Óvhatjuk környezetünket azzal is, hogy nem veszünk ilyen italokat, hanem sima csapvizet fogyasztunk. Hatása ugyanolyan jó, és nem kell fizetnünk érte több száz forintot.[/b]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.