Hatvan éves a Szent Imre Kórház

Szeretnék további friss híreket kapni!

[img]/e107_images/newspost_images/1_1277650532_Hatvan.jpg[/img]Hatvan évvel ezelőtt, 1950. június 20-án nyitotta meg kapuit a Szent Imre Kórház, vagy - ahogy akkor nevezték - a Fővárosi Tanács Tétényi úti Kórháza. A kerek évfordulót szakmai előadásokkal, kiállítás megnyitóval, rózsaültetéssel, valamint kitüntetések átadásával ünnepelték az intézmény dolgozói.

László Imre főigazgató az ünnepi beszédében elmondta, bizony nagy utat kellett megtenni ahhoz, hogy az intézmény a legnevesebb kórházak egyikévé nőjje ki magát az évtizedek során. A jelenleg 653 ágyas Szent Imre Kórházban az aktív ellátást a Sürgősségi Betegellátó Centrum, az Operatív Szakmák Mátrix Szervezete, a Belgyógyászati Szakmák Mátrix Szervezete, valamint az osztályszerkezetben működő Neurológia és Pszichiátria képviselik.

Az ünnepségen osztották ki a legjobb egészségügyi dolgozóknak járó kitüntetéseket is. Így díjat vehetett át többek között az az idős apáca is, aki 1950-től évtizedeken át osztályvezető főnővére volt a 3. Belgyógyászati osztálynak. Turbók Mária Beáta nővér a kórház legidősebb dolgozója.

[right][size=8]forrás: ujbuda önkormányzat[/size][/right]

[b] Legyél Te az első, aki megosztja ezt a hírt ismerőseivel a FaceBookon és az Iwiwen. Vagy szólj hozzá ITT a portálunkon.[/b]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.