80 éves a kerület

Szeretnék további friss híreket kapni!

[img]/e107_images/newspost_images/1_1275669212_80_év.jpg[/img]Xi. kerület, vagy ahogy manapság jobban ismerik Újbuda. Ám ez sem volt így. Az Újbuda név még nagyon fiatal, de erről majd kicsit később.
A fővárosi kerületek közül a miénk a legnagyobb és talán a legsűrűbben lakott. Míg 2003-ban a lakosság száma 138.660 fő volt, úgy ez a szám 2010-re már túllépte a 140.000 számot, ami azt mutatja, hogy a lakosság lassan, de biztos léptekkel tör felfelé a születési skálán.

A kerülethez tartózó kerületrészek Albertfalva, Gazdagrét, Madárhegy, Gellérthegy, Kelenföld, Kelenvölgy, Kamaraerdő, Kőérberek, Lágymányos, Őrmező, Örsöd, Sasad-Sashegy és a Rupphegy. Ezeket foglalja magába a kerület.
A xi. kerület 1930. május 27-én "jött létre". Ezt a nevet 75 éves évfordulóig büszkén viselte is, ámde a vezetőség úgy döntött, hogy ezen változtatni kell. Öt évvel ezelőtt a Műegyetemnél nagyszabású ünnepségen nevezték át az akkori XI. kerületet - Újbudára. Tehát ez a modern név csak 5 éve létezik, ám valljuk be nagyon találó.

[b]Várjuk a Te véleményedet is.[/b]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.