Újbudáé lehet a Feneketlen-tó tulajdonjoga

Szeretnék további friss híreket kapni!

A kerület szerint a főváros azt a tájékoztatást adta, hogy a tó vízminőségének javítása érdekében elindított egy revitalizációs programot, továbbá a Budai Parkszínpad bontására és a helyén szabadtéri rendezvényeknek lehetőséget adó közösségi tér kialakítására döntéselőkészítő tanulmányt készíttetett. Ennek ellenére a XI. kerület úgy ítéli meg, hogy a Feneketlen-tavi park igazán jó gazdája Újbuda lenne.

A kerület múlt heti képviselő-testületi ülésén felhatalmazták Molnár Gyula polgármestert arra, hogy lefolytassa a tulajdonjoggal kapcsolatos végső tárgyalásokat.

A polgármester szerint az aláírás után a Budai Parkszínpad áttelepítése a Lágymányosi-öbölbe akár már az idén megtörténhet, hiszen a technikai előkészítés hónapok óta zajlik. Molnár Gyula emlékeztetett arra, a múlt év őszén elindították a Kulturális Városközpont programot, amellyel szeretnénk átformálni a Bartók Béla utat a Gellért tértől nagyjából a Móricz Zsigmond körtérig, vagy egy kicsit tovább, a Kosztolányi Dezső térig. Jó jel, hogy a programot a Fővárosi Közgyűlés idén tél végén egyhangúlag támogatta. Nos, Buda belvárosának most születő főutcája körülbelül a Feneketlen-tónál érne véget. Ennek vonzó végállomása lehet a megújuló közpark, ahol Újbuda leginkább egy – például költőkhöz vagy zenészekhez köthető – tematikus közparkot szeretne a tó köré építeni. Mivel idejétmúlt a korábbi színházfunkció, ezzel együtt elbontanánk a parkszínpadot, amelynek az állapota már nem javítható, költeni sem érdemes rá.


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.