A költészet napja

Bár sokan a 2010-es választással vannak elfoglalva, de ne felejtsük el ezt a fontos dátumot, hiszen [b]ma van a költészet napja[/b]. Mindenki egyvalamire koncentrál és ez nem József Attila és a költészet napja…sajnos.
Ebből az alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást. Abból a szempontból balszerencse, hogy emiatt kevesebb figyelmet kapott ez a nemes nap.
A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon. Ezen a napon hagyományosan megkoszorúzzák a költő budapesti emléktábláját egykori lakóhelyén, a ferencvárosi Gát utca 3- ban.

József Attila életművének fontos kérdése volt a szabadság és rend problémája, és ez még ma is "gumicsont" Magyarországon – vélekedett Rigó Béla (költő,műfordító), aki beszédet tartott J.A. budapesti szülőházánál. Mint azonban megjegyezte, a költő fel is oldotta a dilemmát: "Jöjj el szabadság, te szülj nekem rendet" – idézett a Levegőt! című költeményből.

[[b]Beküldte Admin[/b]]