Még többet fizet a ZP és a Rió

Szeretnék további friss híreket kapni!

A XI. kerületi önkormányzat váratlanul több mint négyszeresére emelte a Rió és a Zöld Pardon szabadtéri szórakozóhelyek éves bérleti díját. Az eddigi 9 millió helyett 38 milliót kell fizetniük. A kerület vezetése eredetileg változatlanul akarta hagyni a régi, egyébként nagyon kedvező díjszabást.

2010. decemberében újra lejárna mindkét hely bérleti szerződése, ezért a testület szerdai ülésére a jegyző azt a javaslatot terjesztette be, hogy változatlan bérleti díjak mellett hosszabbítsák meg azokat.

Az ülés résztvevőinek többsége azonban ezt a Lakos Imre alpolgármester által is támogatott indítványt leszavazta, és helyette Schneller Domonkos képviselő javaslatára mondtak igent. Az új feltételek szerint a jövőben nem az eddigi kedvező összeget, hanem annak négyszeresét kell fizetniük a helyeknek.

A két szórakozóhely évekig illegálisan használta a Goldmann téri közterületet, mindkét hely nagyjából a hivatalosan szerződött terület négyszeresét foglalta évekig. Mindkét hely legalább 6000 négyzetméternyi közparkot kebelezett be, miközben a szerződésük 1500-1500 négyzetméter használatáról szólt. Amikor kiderült a túlterjeszkedés, az önkormányzatnál hosszas politikai küzdelem indult amiatt, hogy mihez kezdjenek a kerület két, városszerte ismert szórakozóközpontjával.

Várjuk a Te véleményedet is, szerinted igazságos ez az összeg? Írd meg véleményedet a hozzászólásnál.

Index


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.