Egyre több kamera vigyáz ránk

Szeretnék további friss híreket kapni!

Napjainkra sajnos a fővárosban egyre több bűncselekményt követnek el, ám szerencsére a térfigyelő kameráknak ezek száma csökkent az utóbbi időkben. A térfigyelés mindenhol nagy segítséget jelent a felderítésben, visszatartja a bűnözőket, és némileg ellensúlyozza a rendőrhiányt, de világos közbiztonsági stratégia nélkül nehezen működik. Újbudán már hosszú évek óta működnek térfigyelő kamerák a közterületeken, amelynek eredményeképpen a bűnesetek száma nagymértékben visszaesett az elmúlt években. Dr. Balázs Norbert, rendőrkapitány több bűncselekményt is említett, amelyeket a térfigyelő kamerák segítségével előztek meg, vagy sikerrel fogták el az elkövetőket.

Az egyik ilyen eset - ami az országos sajtót is bejárta - az a fegyveres támadás volt, amelyet a Fadrusz utcai éjjel-nappaliban követett el egy ismeretlen tettes. A férfi harisnyával az arcán, kapucnival a fején tért be a közértbe, majd a bevételt követelte. A dolgozók pedig úgy döntöttek, inkább ellenállnak. Az egyik nekirontott, míg a másik megdobálta sörösüveggel. A rabló megijedt, három lövést adott le a gázpisztolyával (ami szerencsére senkit nem talált el), majd üres kézzel távozott. Az eladók rögtön értesítették a rendőrséget, pontos személyleírást adtak a tettesről, a térfigyelőknél ülő rendőrök pedig azonnal átvizsgálták a környék utcáit.

Az adatvédelmi aggodalmakkal kapcsolatban megnyugtatásul elmondta: csak néhány embernek van hozzáférése a felvételekhez, amelyeket öt nap után törölnek. Csak abban az esetben másolják ki azokat DVD-re, amennyiben bűncselekmény megoldásához, bizonyításához kell őket felhasználni. Ezt a felvételt pedig addig tárolják, amíg az eljárás jogerősen be nem fejeződik.

Forás: Újbuda Önkormányzat


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.