Önkormányzat vs. ZP/RIÓ

Szeretnék további friss híreket kapni!

Laphírek szerint két szórakozóhelynek több mint egymilliárd forintnyi bírságot kellett volna megfizetni a XI. kerületi önkormányzatnak

A Zöld Pardon és a Café del Rio budapesti szórakozóhelyek bírságának eltörléséről közöl egész oldalas cikket a Magyar Hírlap.

A lap emlékeztet arra, hogy a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő két szórakozóhely tulajdonosainak - a Magyar Hírlap értesülése szerint - több mint egymilliárd forintot kellett volna külön megfizetniük a XI. kerületi önkormányzatnak azért, mert jóval kisebb terület után fizették a díjat, mint amekkorát használtak.

A kerületi önkormányzat a bírságot mindkét szórakozóhely esetében elengedte.

Ugyanakkor - írja a lap az index.hu-ra hivatkozva - az Egyenlő Bánásmód Hatóság korábban a Café del Riót ötmillió forint bírsággal sújtotta, mert a látogatók egy részét bőrszínűk, illetve faji hovatartozásuk miatt nem engedték be a szórakozóhelyre. Az illetékesek cáfolnak, és fellebbeznek a döntés ellen.

Nem tudom...én valahol ezt nem tartom igazságosnak. Biztosan meg van ez "beszélve". Így sem járhatott rosszúl az Önkormányzat.

forrás: hirado.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.