Mi lesz a Bartók Béla úti üzletekkel?

Egységes homlokzat és kirakat kialakítására kötelezi vállalkozóit az újbudai Önkormányzat a Bartók Béla úton. Aki ezzel nem ért egyet, annak a bérleti szerződését megszünteti a kerület. Az érintett vállalkozók most Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) segítségét kérték az ügyben.

Az Önkormányzat a Bartók Béla úton lévő üzlethelyiségek portál, homlokzat és kirakataira írnak elő kötelező felújítási, átépítési kötelezettséget. A kialakítandó övezet profiljába nem illő üzletek bérleti jogviszonyát az önkormányzat megszünteti, a megüresedett üzlethelyiségeket pályázat nélkül is értékesítheti. A határidő mindössze 2010. február 15.

A vállalkozók azt kezdeményezték, hogy az Önkormányzat tárgyalja újra az Újbuda Kulturális Városközpont övezet területén található épületek külső megjelenésének szabályozásáról hozott rendeletét. Ezt a törekvésüket a BKIK is támogatja. Úgy véli ugyanis, hogy „az Újbuda Kulturális Városközpont övezet területén található épületek külső megjelenésének szabályozásáról”, továbbá a tulajdonában álló lakás, és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló rendeleteinek módosítása az érintett vállalkozások tevékenységének megszűnéséhez vezethet.

Forrás: MTI