Ismét BKV sztrájk

Ismét BKV sztrájk nehezíti meg – egyébként se könnyű – mindennapi életünket. A BKV központjában egyszerűen képtelenek megállípodni, és a dolgozók úgy gondolják, hogy ilyenkor a legjobb megoldás a sztrájk.

Gondoljuk csak át ezt a dolgot! Van a BKV Zrt – mindenkinek megvan a véleménye róluk, de ezt most hagyjuk -, vannak ott sok-sok dolgozók, autóbuszvezetők, villamosvezetők, ja a vasutasokat ki ne hagyjuk. Bár nem a BKV-hoz tartozik, de azért Ők is szolidarítást vállalnak, és Ők is sztrájkolnak. NO COMMENT.

HA már megbénítottuk Budapestet miért ne legyen ez országos szinten? Kérdem én, hogy pár száz dolgozó “dühöngése” miatt, miért egy egész ország szenvedjen? Mert a vezetőség nem tud megegyezni, miért sok millió munkavállaló ne tudjon bemenni dolgozni, vagy csak nagy nehezen. Miért ülljünk a dugóban, hogy eljussunk a közeli közértbe? (ez kicsit szélsőséges példa, de szerintem ide illik)

Helyzetjelentés:

A BKV Zrt. metró- és trolibusz járatai minden vonalon menetrend szerint elindultak és normál hétköznapi menetrend szerint közlekednek. A Csepeli és a Gödöllői HÉV menetrend szerint, a Ráckevei hétvégi menetrend szerint, a Szentendrei HÉV pedig Békásmegyerre 10, Szentendrére 30 percenként közlekedik.

A 6-os villamosok kb. 15-20 perces követési idővel járnak. A 41-es villamos a Bocskai út és Kamaraerdő közötti szakaszon, az 1-es a Bécsi út és Stadionok között, a 2-es, a 3-as és a 28-as villamosok pedig a teljes vonalon, de ritkábban követik egymást.

További információ és helyzetjelentés a BKV honlapján olvasható.

Neked mi a véleményed a sztrájkról? Hogy jutottál be a munkahelyedre? A hozzászólásnál kifejtheted.