Egyre több kátyú Budapesten

Pár nap alatt a többszörösére nőtt a kátyúk száma Budapesten. A kialakult helyzetet a szélsőséges időjárás-változással magyarázzák.

A kátyú a következőképp alakul ki. Köztudott, hogy a magyar aszfalt minősége hagy némi kivetnivalót. A hó vagy eső leesik, beesik a repedésekbe, majd megfagy és a repedéseket kifeszíti. Az olvadás következtében a víz kitágítja a réseket és a keletkező légüres térre a kocsik ráhajtanak és kopp máris kész a kátyú. Az FKF Zrt 1.000 kilométernyi út van a kezelése alatt.

Budapesten évről évre egyre több a kátyú. A közterület fenntartók folyamatosan tömködik azokat, ám ezt sem szakszerűen, hanem olyan tessék-lássék módon teszik. Nem csoda, hogy gyakran még a telet sem vészelik át és máris újra tátong a lyuk. Mentségükre legyen mondva, hogy a télen betömött kátyúk sokkal rövidebb ideig tartanak, mivel un. hideg technológiával csinálják. Ugyanez a melegebb időkben sokkal tartósabb.

Ha kátyút látsz (vagy netán szerencsétlen áldozatként belementél és a kocsinak baja lett) bejelentheted az Önkormányzat zöld számán a 06/80-85-28-32, illetve itt a portálon is a közterületi hibabejelentő adatlap kitöltésével.

Minden esetben le kell fotózni a kátyút és a kocsit, illetve a helyszín is jól látszódjon. Ezekkel a feltételekkel van esélyed, hogy kártérítést kapsz. Garancia persze nincs rá.

Újbuda CHAT | Újbuda FÓRUM | Kerületi kisokos_online | Hibabejelentő | KÉPGALÉRIA