Defibrillátort kaptak a Lágymányosi kajakosok

A szerdai sajtótájékoztatón átadásra került egy, a Henkel Magyarország Kft. által vásárolt defibrillátor a Lágymányosi Spari Kajak-Kenu Egyesület csónakházában.

Ennek az eseménynek az aprópója egy szörnyű haláleset volt. Kolonics György olimpiai bajnok halála óta a szívleállás és annak gyors helyreállítása a figyelem középpontjába került. A Henkel ennek a kezdeményezésnek az élére állt. Már 7 defibrillátor készüléket vásárolt, amiből kettőt a kerületünkben helyeztek el. Egyet ebből az egyesület kapott, a másik a Dávid Ferenc utcai irodaházában van, amit bárkinek szabadon elérhetővé tesznek, ha szükséges. Évente 20-25 ezerre tehető azok a száma, akik hirtelen szívleállás miatt veszítik el életüket. Köztereken, forgalmas területeken várhatóan egyre több defibrillátor és annak használatához értő ember lesz.

A sajtótájékoztatón jelen volt többek között Dieter Knoll Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Molnár Gyula, Horváth Gábor kajak-kenu olimpikon, Angyal Zoltán a magyar kajak-kenu válogatott volt szövetségi kapitánya, Kovács Kati többszörös olimpiai bajnok, világ- és Európa bajnok, Szalay Balázs autóversenyző, valamint a feltörekvő újbudai kajak-kenu tehetségek, Sáfrán Mihály és Sáfrán Mátyás is.

Még több kép ezen a linken

A teljes anyagot letöltheted ezen a linken

Fotó: Girgász Péter

[Beküldte Admin]