Tegyük könnyebbé az „iskolatáskát”!

Szeretnék további friss híreket kapni!

A Közoktatás Napja alkalmából idén második alkalommal került megrendezésre az Újbudai Közoktatási Konferencia, amely valamennyi előadásának középpontjába – a nevelési és oktatási folyamatok egyik főszereplőjét – a gyermeki személyiséget, azaz a gyermeket helyezte Tegyük könnyebbé az "iskolatáskát"! - örömmel az óvodába, iskolába címmel.

Ranschburg Jenő professzor úr a mai iskoláról és a mai gyerekekről tartott előadást, míg Szedlárné Gáll Ibolya szociológus az intézményekről, mint a társadalmi beilleszkedést segítő fontos állomásról beszélt „Valódi találkozások bölcsődében, óvodában, iskolában” címmel.

A gyermekek idejük jelentős részét már óvodás, sőt bölcsődés koruktól közintézményekben töltik, ezért különösen nagy jelentősége van az intézményi légkörnek, amelynek kialakítása nagymértékben függ a pedagógusoktól. Az intézményeknek, az ott dolgozó pedagógusoknak nagy a felelősségük, ugyanis részben rajtuk múlik, milyen jelent és jövőt tudnak biztosítani gyermekeik számára.

A szeretetteljes, kölcsönös bizalmon alapuló légkör egyaránt kedvez az egyén és a csoportok, a közösségek fejlődésének. A konferencia ahhoz nyújt résztvevőinek segítséget, hogy hogyan lehetne könnyebbé tenni az iskolatáskát – szó szerint és képletesen is.

Azaz hogyan, milyen szemlélettel, módszerekkel, eszközökkel tudnák a pedagógusok sikeresebbé, boldogabbá tenni a gyermekek mindennapjait.

Te mit gondolsz erről? Várjuk véleményedet a hozzászólásnál.

Újbuda Önkormányzat


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.