őszi nagytakarítás Újbudán

Szeretnék további friss híreket kapni!

Újbuda lakói már évek óta részt vesznek az önkormányzat által szervezett őszi nagytakarításon, melynek eredményeképp a kerület közel 8 tonna veszélyes- és elektronikus hulladékkal valamint több mint 1000 m³ szeméttel lett könnyebb. A lakók és az önkormányzat idén november 10-26. között is felveszi a kesztyűt az elszáradt gallyak, falevelek és szemét ellen Lágymányoson, Gazdagréten, Őrmezőn, Albertfalván és Kelenföldön. Molnár Gyula polgármester is csatlakozott a kerületi Teleki Blanka Általános Iskola diákjaihoz, hogy közösen tegyék még tisztábbá Újbuda közterületeit.

A lakosság a munkálatokhoz ingyen kap műanyag zsákokat. A kerület polgármestere Molnár Gyula, a Teleki Blanka Általános Iskola tanáraival és közel félszáz tanulójával együtt kelt útra, hogy megtisztítsák a járdákat a falevelektől, szeméttől és az elszáradt gallyaktól. Az iskola diákjai fontosnak tartják a természet védelmét, ezért 2006-ban megkapták az ÖKO iskola címet.

A kerületi őszi nagytakarítást 2009. november 10-26. között szervezi az önkormányzat. Őrmezőn november 17-18-án, Albertfalván és Kelenföldön pedig november 19-26. között veszi fel a kesztyűt az önkormányzat és a lakók a szemét ellen.

Forrás: Újbuda Önkormányzat sajtóiroda

Te mit gondolsz erről? Várjuk észrevételedet a hozzászólásnál.


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.