A közösségi házak is csatlakoztak a Festészet Napjához

Szeretnék további friss híreket kapni!

Kerületünkben különösen jelentős ünnepnek számít a Magyar Festészet Napja, ilyenkor minden galéria és művelődési ház lázasan dolgozik, hogy minél izgalmasabb kínálattal kedveskedjen közönségének. Így Gazdagréten, Őrmezőn és Kelenvölgyben is jutott látnivaló a művészetkedvelő közönségnek.

Van a grafikusok között egy közkedvelt játék. Letesszük a tollat vagy ceruzát egy papírra és megrajzolunk egy vonallal valamit úgy, hogy közben nem szabad felemelnünk az eszközt. Nem mindig sikerül. Irgalmatlan nagy gyakorlat kell hozzá és aki ezt meg tudja csinálni, elmondhatja magáról, hogy vérbeli grafikus. Most cseréljük le a ceruzát rézhuzalra és máris egy új művészeti stílus születik. Ennek a stílusnak a megteremtője volt a közelmúltban elhunyt újbudai alkotó: Balogh János "drótász".

Az ő munkásságának állított emléket az Őrmezei Civil Alkotók Közösségének kiállítása az Őrmezei Közösségi Házban, amelynek megnyitójára szintén a Festészet Napján került sor. Ezen a napon a többi közösségi ház is új tárlatot nyitott. A Kelenvölgyi Közösségi Házban egy helyi lakos, Kovácsné Török Ágnes amatőr festő tájképeiből és csendéleteiből nyílt kiállítás, míg a gazdagréti Rét galériában Nógrádi Katalin alkotásait mutatták be a közönségnek.

Forrás: Újbuda Önkormányzat


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.