Dalokért avatták vitézzé

A közelmúltban avatta vitézzé az Újbudán élő Vásárhelyi-Prodán Miklóst az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége a nemzetért és a hagyományok megőrzéséért végzett munkája elismeréseként.

Marosvásárhelyen született, mint elmondta, anyai ágon örökölte a hangját és az éneklés szeretetét. – Már 9 évesen felléptem a Marosvásárhelyi Kultúrpalota színpadán, a város székely népi együttesének gyerekkórusában szólista lettem – mesélte Vásárhelyi-Prodán Miklós. – A gimnázium és az egyetem elvégzése nagyon lefoglalt, akkor nem foglalkoztam az énekléssel. 1978-ban családommal áttelepültem Magyarországra, és vegyészmérnökként dolgoztam. Egy alkalommal, miközben vártam a buszra, megláttam egy plakátot, és elmentem az Orczy dalkörbe. Akkor kezdtem igazán képezni a hangomat Kutasi Katalin segítségével.

A dalvitézt sok fellépésre hívják, időnként a tévé és a rádió is közvetíti a műsorait. Eddig 5 CD és egy DVD jelent meg a dalaiból. Nemzetközi és országos versenyeken indult, és nyert komoly díjakat. Tavaly a kerület szenior Ki mit tud? versenyén harmadik lett. A vitézi oklevelet a magyar és erdélyi nóta megőrzéséért és a közönség szeretetéért kapta.

Várjuk a TE véleményedet is a hozzászólás résznél!

Forrás: Helyi téma