Allee Újbuda új arca

Szeretnék további friss híreket kapni!

2009. szeptember 15-én lehetőségem nyílt a sajtótájékoztató keretein belül bejárni az Allee bevásárlóközpont épületét. Megdöbbenésemre a munkálatok igen előrehaladott állapotban vannak, bár külső szemlélőnek talán úgy tünhet, hogy a kivitelező ING Real Estate nem fogja tudni tartani a 2009. 11.11-e határidőt, amit a polgármester direkt erre a napra szeretett volna időzíteni. Nyilvánvaló és látható, hogy fő cél az időpont kiválasztásában a 11-es szám, ami a kerület életében fontos jelentőséggel bírhat.

A sajtótátékoztatón jelen volt Baross Pál az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója. Baross úr is a kerületben született, illetve nőtt fel, így számára is fontos szerepet tölt be ezen épület.

Elmondása alapján az Allee építésénél minőségi anyagokat használnak fel, így biztosítva a masszív és hosszú távú fennmaradást.

„A városközpont szerepet egyrészt a bevásárlóközpont mellett lakások és irodák, illetve házon belül és kívül jelentős közösségi funkciót ellátó területek kialakításával értük el.”

"Mi környezetet fejlesztünk, és szerenycsére az Alle nem szenvedte meg a válság nyomait."

46.000 négyzetméteren hozzávetőleg 140 üzlet nyitja meg kapuit. 7 000 m² irodaterület, illetve a 17 000 négyzetméteren magas minőségben kivitelezett lakásokból álló Simplon Udvart, illetve egy hatalmas moziegyüttes is helyet kap.

Glavatity Gábor az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft fejlesztési igazgatója inkább a beruházás anyagi hátteréről és mennyiségeiről beszélt. A felhasznált anyagokról, munkaerőről, költségekről. Pár érdekes adat:

- a volt Skála területét 2005-ben vásárolták meg 3 hektár területtel

- 2007. augusztusától kezdődtek meg a munkálatok

- újrafestették a szomszédos épületek homlokzatát

- 8 nagyválalattal dolgoznak együtt

- kb. 1500 fő munkaerőt foglalkoztatnak az építkezésen, az utolsó 2 hónapban ez 3000 fő

- a beruházás értéke 200 millió Euró

- 1200 autónak fognak parkolást biztosítani fizetős rendszerrel.

- több új álláslehetőség nyílik meg a munkaerőpiacon

A tájékoztatón még sokminden érdekes információ elhangzott. Amennyiben érdekelnek a részletek EZEN A LINKEN olvashatsz bővebben az egész projektről.

Még több kép ITT!

Várjuk a TE véleményedet is a hozzászólás résznél!

[Beküldte Admin]


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.