Vesztegetés a rendőröknek?

Szeretnék további friss híreket kapni!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai 2009. július 9-én egy akció keretében ellenőrizték a Budapest XI., Karolina út egyik casinóját, ahol intézkedés alá vontak egy 37 éves budapesti férfit.

A férfi magát, egy szemmel láthatóan meghamisított személyi igazolvánnyal kívánta igazolni, ami más nevére volt kiállítva. A férfi többszöri kérdések után elismerte az igazolvány hamisságát, amit azzal indokolt, hogy tudomása volt arról, hogy elfogatóparancs van ellene kiadva, szabadságvesztés letöltése miatt. Ezt követően, hogy elkerülje az előállítását, egy millió forintot ajánlott fel az intézkedő rendőröknek.

A járőrök tájékoztatták a férfit, hogy ezzel újabb bűncselekményt követ el, mire a férfi már két millió forintot kínált.

Eközben élettársa egy táskát hozott, amelyből egy köteg pénzt vett elő, amit a férfi felajánlott a rendőröknek, akik ezért vesztegetés bűntett, valamint közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitányságára előállították, őrizetve vették, majd a rá már korábban kiszabott letöltendő szabadságvesztés megkezdése miatt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetnek átadták.

Az ügyben a további eljárást a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.

Várjuk a TE véleményedet, hozzászólásodat is!

forrás: Napiász online


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.