További problémák az italfogyasztással

A Villányi–Budaörsi út sarkán található közért, mint általában az ilyen kisboltok, vonzza az utcán élő és ott italozó embereket. Az ivócimborák a Villányi utca felőli oldalon lévő épületbeugróban gyülekeznek, ahol szemetelnek, és zavarják az ott élőket. Béky Zoltán, nyugdíjas mérnök-közgazdász néhány háztömbbel odébb lakik, de mindennap lejár vásárolni a kisközértbe.

– Fontos hangsúlyozni, hogy nem szeretnénk, ha megszűnne a bolt, mert nagy szolgálatot tesz a lakosságnak. Jóban vagyok a tulajdonosával és az eladókkal is, nem őket akarom bántani. A gond az, hogy ebben az épületbeugróban emberekhez méltatlan állapotok uralkodnak. Az italozók a sarokba vizelnek, előfordul, hogy odahánynak. A kerítéssel elválasztott kertbe átdobálják az üres palackokat, cigarettásdobozokat, csomagolóanyagokat. A két kis zöldfelület, amelyen fák állnak, egy merő cigarettacsikk, söröskupak, és kutyaürülék. Kiábrándító látvány – mutatja a férfi a helyszínt. Közben megérkezik Huber Irén, aki az épületben lakik.

Huber Irén és Béky Zoltán gyakoribb helyszíni ellenőrzést szeretne

– Én megértem, hogy a hajléktalanok szerencsétlenségükben isznak. Azt is megértem, hogy elhagyatottságukban kutyát tartanak. De ha a közös képviselőnk nem rakatna rendet rendszeresen, nagyon gusztustalan lenne a környék – mondja az asszony.

– Működött itt egy lakberendezési üzlet is, amelynek a tulajdonosa minden reggel azzal kezdte, hogy az összemocskolt épületsarkot kitakarította, fertőtlenítette. Ha itt ülnek a hajléktalanok nem csoda, hogy nem jönnek be a vevők. Tönkre is ment, most árulja a helyiséget. Olyan szomszédom is van, aki megveszi az italt, de nem viszi haza, hanem ideáll a csoportba inni – folytatja a férfi. – Számtalanszor kerestem az önkormányzatot, levélben, telefonon. Fodor Vince, a környezetvédelemért felelős alpolgármester csak semmitmondó válaszleveleket küldött. A közterület-felügyelettel is beszéltem, ismerik a problémát, de nincs annyi emberük, hogy ide állítsanak egyet. Az pedig a kutyatartókat minősíti, hogy a sövényben, amelyet mi ültettünk a házunk és a forgalmas út közé, rengeteg a kutyaürülék. Miért nem lehet már megtanulni, hogyan kell összeszedni azt, amit maguk után hagynak? – háborgott Béky Zoltán.

Fodor Vince alpolgármester megkeresésünkre úgy reagált, ő a közterület-felügyelet, a rendőrkapitányság és a városüzemeltetés felé is jelezte a problémát.

– Tavaly októberben is érkezett már hasonló panasz, akkor el is járt a hivatal, és kitakarították a helyet. Most is ezt kértem, június 26-án kimentek a helyszínre, de a hivatalos válaszlevél szerint, nem találtak semmilyen szabálysértést. Ezt fényképekkel is alátámasztották. Megkértem a közterület-felügyeletet, hogy ezután sűrűbben ellenőrizzék a környéket.

forrás: helyi téma

Várjuk a TE véleményedet is a hozzászólás résznél!