Irodalmi Est a Litea-ban

Szeretnék további friss híreket kapni!

A múlt héten olvastam egy napilapban, hogy Dsida Jenő eddig nem ismert verseivel bővített (így az összes eddig ismert versét tartalmazó) CD-t jelentetett meg Láng Gusztáv és Urbán László, (gondolom két irodalomtörténész), és aznap lesz a Litea könyvesházban a várban egy irodalmi est keretében a bemutató.

Mivel sosem voltam ilyen irodalmi esten, gondoltam elmegyek meghallgatni. Ráadásul szeretem Dsida Jenőt, de sajnos kevéssé ismerem, nekünk nem tanították a gimnáziumban. Fogalmam sincs, hogy vajon ma tananyag-e. Elmentem.

A beszélgetés végén egy előadó hölgy (nagyon sajnálom, hogy nem tudom a nevét) csodálatosan mondott el egy olyan fantasztikus verset, amely állítom, hogy a 20. század egyik leggyönyörűbb verse. Ezt ugyanúgy mint Vörösmarty Szózat-ját mindenkinek ismernie kellene.

A címe: Psalmus Hungaricus. Aki egy kicsit is fogékony a költészet iránt, az okvetlenül olvassa el. Megkönnyítendő az elérést a CD-ről (amit ott megvettem) wordbe bemásoltam, ha sikerül egy linkkel idevarázsolni, akkor bárki hozzáférhet, akinek nincs Dsida kötete az is.Persze más lenne meghallgatva.

A vers elérhető ezen a linken...

[Beküldte sweszter]

Várjuk a TE véleményedet, hozzászólásodat is!


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.