Felújítják a Törökbálinti utat

Szeretnék további friss híreket kapni!

Ma kezdődik a Törökbálinti út felújítása fővárosban: a tíznaposra tervezett munkálatok során a XI.-XII. kerületben a Törökbálinti út a Márton Áron tér és az Irhás árok között több mint egy kilométeres szakaszon kap új aszfaltburkolatot - közölte a fővárosi önkormányzat sajtóirodája az MTI-vel.

A munkálatokat a korábbiakhoz hasonlóan a régi útburkolat elbontásával kezdik, ezt követően újjáépítik a szegélyeket, szintbe helyezik a közműszerelvényeket és két rétegben aszfaltoznak. Az adott szakaszra eső buszmegállókat modern technológiával építik át, ezáltal a nagy terhelés ellenére sem alakulnak majd ki nyomvályúk az úton - olvasható a sajtóiroda közleményében.

A várhatóan 10 napig tartó kivitelezés ideje alatt váltakozó irányú, félpályás útlezárás lassítja a haladást a munkaterületen. A felújítás idején 30 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a gépjárművek és parkolási tilalom lép életbe az adott szakaszon. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Törökbálinti út felújításának költsége 60 millió 350 ezer forint + áfa. A forgalomba helyezés várható időpontja: 2009. július 11.

Valljuk be erre már nagyon szükség volt. Sok kár érte az autósokat, mivel az út minősége még jóindulattal sem mondható megfelelőnek. Reméljük a mostani felújítással hosszú időre minőségi aszfaltot kapunk.

Várjuk a TE véleményedet, hozzászólásodat is!

forrás: hvg.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.