Zöld Pardon Zöldkártya Program

Szeretnék további friss híreket kapni!

A Zöld Pardon ifjúságvédelmi programja keretein belül létrehozta a Zöldkártya Programot. A 18 év alatti fiatalok a fesztivál területére a Zöldkártya segítségével juthatnak be előzetes szülői regisztrációval. A program jó példa arra, hogyan töltsék a 18 év alattiak szabadidejüket a szórakozóhelyek, fesztiválok területén úgy, hogy szüleik biztonságban tudhassák őket.

A tanév zárásával a szülők állandó problémája ismét előtérbe kerül: hol töltik gyermekeik szabadidejüket, mit csinálnak, ki vigyáz rájuk? A tinédzserek egy jelentős része pedig ismét szülői ellenállásba ütközik, hiszen a szülők egy része nem engedi el gyerekét barátaival, ha nem tudja hova megy. A fiatalok szórakozásának kérdése továbbá jogilag is tisztázatlan helyzet, hiszen jelen pillanatban nincs Magyarországon hatályos törvény, mely-e kérdéssel foglalkozna.

A Zöld Pardon a fenti problémák megoldására hozta létre a Zöldkártyát, melyet a 14 – 18 év közötti fiatalok válthatnak ki szülői beleegyezéssel. A Zöldkártya-tulajdonosok a kártya segítségével juthatnak be a fesztivál területére, a szülők pedig az interneten bizonyosodhatnak meg róla, gyermekük valóban eljutott a rendezvény területére és ott is tartózkodik. A fiatalok ilyen körülmények között kevesebb ellenállásba ütköznek otthon, a Zöld Pardon területén pedig biztonságban érezhetik magukat, hiszen kamerák pásztázzák a helyszínt a rendbontók kiszűrése céljából, alkohollal és dohányáruval pedig nem szolgálnak ki a fesztivál dolgozói kiskorú vendégeket.

A Zöldkártya működése:

A Zöldkártya regisztráció a Zöld Pardonban történik. Zöldkártyát a szülő (hivatalos gyám) és a gyermek együttes jelenlétében és egyetértésével lehet készíteni. A regisztráció folyamán egy adatlapot tölt ki a szülő gyermekével, valamint készül egy fénykép a regisztráló kiskorúról, ami a későbbiekben a belépő azonosítására szolgál. A sikeres regisztráció után a tinédzser megkapja mágneskártyás belépőjét.

A Zöldkártya tulajdonos fiatalok minden nyitvatartási nap este 22 óráig léphetnek a Zöld Pardon területére az alsó bejáratnál. A kiskorúak addig tartózkodhatnak a helyszínen, amíg szüleik elengedik őket.

A kártyatulajdonosok minden belépéskor és kilépéskor be-, illetve kijelentkeznek a Zöldkártyával.

A be- és kilépés időpontjait a szülők otthonról nyomon követhetik a www.zp.hu/holagyerek weboldalon.

Várjuk a TE véleményedet, hozzászólásodat is!


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.