Továbbra sincs módosítás a szeszrendelettel kapcsolatban

Szeretnék további friss híreket kapni!

Határozatképtelenség miatt nem módosította szeszrendeletét Újbuda csütörtökön. A 17 ellenzéki képviselővel szemben csak két politikus ment el a rendkívüli testületi ülésre.

A helyi szeszrendelethez benyújtott módosítás szerint minden vendéglátó-ipari egység kérhetett volna mentességét a szabályozás alól. Az alkoholárusítási tilalom május 20. óta van érvényben. A rendelet értelmében este tíztől reggel hatig nem lehet szeszes italt árusítani a kerületben.

Az előírás nem vonatkozik az első és második kategóriájú, a szabadtéri zenés szórakozóhelyekre, a benzinkutakra és a bevásárlóközpontokra, a kisebb kocsmákban és kávézókban viszont nem lehet alkoholt árulni az említett időszakban, és érvényes a zárlat az élelmiszerüzletekre is.

A rendeletet úgy módosították volna, hogy az csak azokra a vendéglátó-ipari egységekre vagy boltokra vonatkozzon, amelyek ellen panasz érkezik. A jelenlegi szabályozás azért is módosításra szorul, mert éppen azok az egységek mentesülnek alóla, amelyek ellen a legtöbb panasz érkezik.

Várjuk a TE véleményedet, hozzászólásodat is!

Forrás: Magyar Nemzet


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.