A Sárkányok hete

Szeretnék további friss híreket kapni!

SÁRKÁNYOK HETE, TE IS LÉGY A RÉSZESE!

2009. július 4-5. III. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál valamint

2009. július 10-12. 13. Sárkányhajó Klub Legénység Európa-bajnokság a Lágymányosi Öbölben

2009. július 4-én és 5-én tartják a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával a Dragon Aktív Kft. rendezésébent a most már hagyományos, III. Budapesti Sárkányhajó Fesztivált és Magyar Kupa futamot a Lágymányosi Öbölben. A budapesti fesztivál a NOKIA Sárkányhajó Fesztiválok 2009 öt fordulóból álló fesztiválsorozat idei harmadik állomása. A látványos és sok embert megmozgató sárkányhajó fesztivál budapesti megrendezésével a szervezők szeretnék a főváros tömeg- és versenysport életét színesíteni, felpezsdíteni. A főváros és szűkebb értelemben Újbuda polgárai, vállalati csapatai, diákjai, sportolók és egyéb baráti társaságok részvételére számítanak. Mivel a sportág alapjai néhány órás gyakorlással elsajátíthatók, azt bárki kortól és nemtől függetlenül kipróbálhatja. A III. Budapesti Sárkányhajó Fesztiválon a gyakorlott egyesületi legénységek és a lelkes amatőrök különböző kategóriában mérhetik össze tudásukat, erejüket és kitartásukat.

A rendezvény különlegessége, hogy a versenyek és a változatos kísérő programok ingyenesen látogathatók. A nyár közepén zajló „Sárkányok hete” az egyéb kiegészítő kulturális programokkal, koncertekkel (“Öböl Rock Fesztivál”, Brillantin, Hello Kids és Kugli), bemutatókkal a főváros kulturális és sport életének egyik hangsúlyos eseménye lesz. A szervezők célja, hogy a budapesti lakosok minél nagyobb számban látogassanak ki a verseny helyszínére, a Lágymányosi Öbölbe.

A fesztivált követő héten, 2009. július 10-12. között Budapest történetének egyik legnagyobb és legújabb nemzetközi sportversenyének, a 13. Klub Legénység Európa-bajnokságnak (ECCC 2009) ad otthont a Lágymányosi Öböl, Újbuda “zöld (fél)szigete”. Az Európa-bajnokság a Magyar Sárkányhajó Szövetség szervezésében, az Európai Sárkányhajó Szövetség (European Dragon Boat Federation - EDBF) felügyelete alatt kerül megrendezésre.

Szurkoljunk a magyar csapatoknak a budapesti EB-n.

Várjuk a TE véleményedet, hozzászólásodat is!

Forrás: http://www.szabadban.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.