Világháborús bomba a Műegyetemen

Szeretnék további friss híreket kapni!

A téli kert felújítása közben munkagéppel bukkantak a 100 kilogrammos robbanótestre.

Lakóházakat és egyetemi épületeket kellett kiüríteni egy II. világháborús bomba miatt május 14-én délután a főváros XI. kerületében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. Kis-Guczi Péter elmondta: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem téli kertjének felújítása közben munkagéppel bukkantak a 100 kilogrammos robbanótestre.

A Stoczek József utca és Lágymányosi utca kereszteződésében álló két lakóépület öt lépcsőházát kellett kiüríteni, ez körülbelül 60 lakót érintett. Ezenkívül el kellett hagyni az egyetem három épületét, a Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumban lévő gyerekeket pedig a tornaterembe küldték, míg nem jöttek értük a szüleik. A polgári védelem itt, az iskolában jelölte ki a befogadóhelyet az átmenetileg utcára kényszerülő lakók számára. A lehetőséget mintegy húszan, főként idősek vették igénybe.

A rendőrség a polgárőrséggel közösen lezárta a környéket, majd a honvédségi tűzszerészek elszállították a szerkezetet. A lakók mintegy két óra elteltével, negyed hatkor visszatérhettek az otthonaikba, és az utcákban is megindulhatott a forgalom.

forrás: ujbuda.hu

Várjuk a TE véleményedet, hozzászólásodat is!


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.