Újbuda költi a legtöbbet a közbiztonságra

Szeretnék további friss híreket kapni!

Fizetnie kell a Zöld Pardonnak és a Riónak, csak chippel azonosítható kutyákat lehet sétáltatni Újbudán, a jövőben éjszaka nem lehet szeszes italt kapni a kerületben – egyebek mellett ezek a döntések születtek meg az áprilisi képviselő-testületi ülésen.

A testületi ülés elején a rendőrkapitány beszámolójában elhangzott, hogy az Önkormányzattal való együttműködés eredményeként ma a fővárosban a XI. kerületi a város legjobban támogatott rendőrsége. Ez azért fontos, mert így a jövőben ösztönözni lehet a fiatal és pályakezdő rendőröket, hogy Újbudán vállaljanak szolgálatot. Balázs Norbert beszámolójához csatlakozott a kerületi tűzőrség vezetője, Magosi Lajos is, aki szintén elismerte a támogatás kiemelkedő mértékét.

A képviselők többsége elfogadta a 2008-as költségvetés zárszámadását. Ezzel, a megmaradt mintegy 3 milliárd forint felosztásáról is döntöttek, így egyebek mellett idén elindul a Sportudvar Program. Első körben a Petőfi Sándor és a Törökugrató Általános Iskolában, valamint a Mozgolóda Óvodában alakítják át az udvarokat többfunkciós közösségi területekké.

Kibővülhet a Papp László Sportolói Ösztöndíjra pályázók köre az-által, hogy a képviselők úgy döntöttek, nemcsak nappali tagozatos tanulókat támogathat az Önkormányzat, hanem azokat a kiemelkedő sportolókat is, akik esti tagozaton vagy magántanulóként végzik tanulmányaikat.

Szintén a legutóbbi ülésen született az a döntés, amely szerint a XI. kerületben csak azonosítható, speciális mikrochippel ellátott kutyákat lehet sétáltatni a közterületeken. Ugyancsak a közterületek rendjét erősíti az a rendelet, amely szerint éjfél és reggel hat óra között nem árulhatnak szeszes italt a kerületi kiskereskedők. Bár a szórakozóhelyeket és a benzinkutakat az új rendelet nem korlátozza, az Önkormányzat abban bízik, csökken az éjszakai randalírozás az utcákon.

A Környezetvédelmi Alap 160 milliós költségvetésének felosztását is meghatározták a képviselők, ezzel párhuzamosan minden önkormányzati, környezetvédelemmel kapcsolatos feladat egy önálló csoport irányítása alá került a hivatalban. Újbuda Önkormányzatának testülete megszavazta azt is, hogy 600 ezer forinttal támogatja a februári, Polgár városban történt gázrobbanás károsultjait.

A testületi ülés legviharosabb témája a Zöld Pardon és a Rió területhasználata volt. Régóta tart a polgármesteri vezetés és az ellenzék között az a vita, amely a szórakozóhelyek működéséről szól. Részeredményként most úgy döntött a testület, hogy négy évre visszamenőleg fizetniük kell a Petőfihíd budai hídfőjénél lévő szabadtéri szórakozóhelyeknek azért, mert jóval nagyobb közterületet foglalnak el, mint amekkorát a 2001-es szerződés rögzít.

forrás: ujbuda.hu


Miről olvasnál szívesen itt a portálon?

Kérjük írd meg nekünk.
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név*:

E-mail cím*:

Üzenet (röviden, 1 mondatban)* :

A javaslatok a szerkesztőség e-mail címére érkeznek. Azt a honlapra nem tesszük ki. Köszönjük.