Új rend Újbudán – Újbuda térfigyelő kamerák

A térfigyelő kamerák a bankbejáratokra fordulnak, és a bankfiókokban megerősítik a biztonsági rendszereket. A XI. kerületben mostantól nem tudnak elbújni a bankrablással kísérletezők, mert indul az “Új rend Újbudán” program.

Az elmúlt hetekben meglepően sok kerületi bankfiókban próbálkoztak bankrablók. A legutóbbi, immár a harmadik rablás március 17-én történt, egy Bartók Béla úti bankfiókot támadtak meg. Újbuda ezért új biztonsági programot indított, amelynek célja elsősorban a közterületek rendjének javítása.

Molnár Gyula polgármester ennek részeként a térfigyelő kamerák átprogramozásával, új kamerák telepítésével biztosítja a bankok és elsősorban ügyfeleit és a kerületi lakosok védelmét. Újbuda polgármestere ráadásul félmillió forinttal járul hozzá a bankrablók elfogására felajánlott nyomravezetői díjhoz.

Az akcióban a kerületi rendőrkapitánysággal összehangoltan kiemelt szerepet kap az Újbudai Közterület-felügyelet, a kerületőrség, a kerületi polgárőr hálózat és a folyamatosan bővülő kerületi térfigyelő kamera-rendszer is. A kerületi térfigyelő kamerák látószögét napokon belül megváltoztatják úgy, hogy azok intenzívebben figyeljék a bankfiókok, ATM-ek környékét.

Az új kamerák telepítésénél kiemelten kezelik ezeket a helyszíneket. Idén a térfigyelő hálózat fejlesztésére összesen 70 millió forintot szán a kerület.

Molnár Gyula valamennyi, a kerületben fiókot működtető bank elnökének levelet írt, egyrészt tájékoztatta a vezetőket az új programról, másrészt szorgalmazta saját biztonsági rendszerük megerősítését. A Bankszövetség úgy csatlakozik ehhez az akcióhoz, hogy összegyűjti azokat a korszerű fogásokat és módszereket, amelyek segítenek a bankfióknak. Az “Új rend Újbudán” programot Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya is támogatja.

Várjuk a TE véleményedet is!

forrás: ujbuda.hu